Isa-sweater met col voor kids!

  • Geplaatst op
  • Door Int Leerke
  • 0

Hieronder leg ik je uit hoe je van je patroondeel van de kap een col kan maken. 

 

___________________________________

TIP: Bekijk je deze tutorial op je gsm? Draai je gsm om en lees verder in Landscape-modus. Op een tablet of computer is het wel goed leesbaar! (Ik deel graag tips qua naaien en patronen met jullie, maar computerskills heb ik helaas nog niet genoeg ontwikkeld ;) )
___________________________________

 


LET OP: het gaat hier om de kids-versie. De damesversie wordt HIER uitgelegd. Deze verschillen van mekaar omdat er bij de dames standaard een middenstuk mee in de patroondelen zit. 

 

Het patroondeel van de kap zit niet standaard bij je patroon inbegrepen. Je kan het wel gratis downloaden op de website van bel'etoile. Dit zal je eerst moeten doen, en het patroondeel in de gewenste maat overnemen. Van hieruit werken we verder om er een col van de maken. 

 

 

Neem het patroondeel van de kap zelf nogmaals over op patroonpapier. 

Teken nu via de zijkant van de kap een lijn naar boven. Deze lijn bepaalt de hoogte van de col. 
Richtlijn hoogte: 
80 - 104: 20cm
110 - 128: 22.5cm
134 - 158: 25cm

(Je kan dit uiteraard hoger of lager maken naar eigen wens)

Als je de hoogte hebt bepaalt van je col teken je haaks (dus met een hoek van 90graden) hierop een lijn richting midden van de kap. Heb je geen geodriehoek of andere lat met lijntjes op? Geen probleem, neem een stevig A4-papier, (of de achterkant van een cursusblok, ...) Gebruik hiervan een hoek om deze lijn mooi recht te maken. 
Je patroondeel zelf is nu bijna klaar. Omdat er uiteraard geen naad middenvoor hoort, gaan we het patroondeel knippen op de stofvouw. Om dit niet te vergeten kan je het teken van de stofvouw toevoegen op je patroondeel. 
Ziezo, je patroondeel voor het maken van de col is klaar.
   

 

___________________________________


Het patroondeel van je kap is exclusief naadwaarde. Voeg dus overal (behalve aan de stofvouw) cm naadwaarde toe bij het knippen.

Knip je patroondeel nu 2x op de stofvouw uit je stof. Dit kan uit de 2x uit dezelfde stof, of je kan ook voor teddy of fleece kiezen voor de binnenkant voor een extra warme col. 

 

___________________________________

Hoe je verder te werk gaat kan HIER zien. Het naaien van de col aan de trui gaat immers op dezelfde manier tewerk voor een dames of kindersweater. 

Reacties

  1. Ingrid Ingrid

    Heel erg bedankt voor deze toevoeging aan de isa sweater!!
    Nu nog meer mogelijkheden! ☺️
    Moet net als bij de kap de naadtoeslag aan de hals van de sweater komen te vervallen?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.